παναγια μυρτιδιωτισσα κυθηρα, Panagia Myrtidiwtissa Sta Ky8hra

και χρονολογείται το ΙΔ αι. Σαράντα μέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου -ίσως για να μην την ξεχνούμε αλλά για να φέρνουμε συνεχώς στο νου και την καρδιά μας τη μεγάλη μας Μητέρα-εορτάζει μια από τις πολλές θαυματουργές εικόνες.


H Panagia Me Tis Myrties Kai Mia Hmiselhno Sto Stemma Ths Panagia Myrtidiwtissa

Η μεγάλη γιορτή της Παναγίας στα Κύθηρα λαμβάνει χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου όταν γιορτάζει η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα.

παναγια μυρτιδιωτισσα κυθηρα. Η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα ΦΩΤΟ Η μεγαλύτερη Μονή των Κυθήρων η Μυρτιδιώτισσα βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές. Ή Παναγία η Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα. Τα Κύθηρα πανηγυρίζουν την Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Σύμφωνα με την παράδοση η αυθεντική εικόνα της Παναγίας με το Χριστό βρέθηκε από ένα βοσκό σε μια κοιλάδα νοτιοδυτικά των Κυθήρων γεμάτη από μυρτιές που ονομάζονται Μυρτίδια τον 13ο αιώνα μΧ. Η μονή Μυρτιδίων συνδέεται με το κορυφαίο θρησκευτικό έθιμο των Κυθηρίων τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας τη γύρα όπως. Απέχει από τη χώρα 12 χλμ.

Δες τηλέφωνο διεύθυνση και οδηγίες δρομολόγησης για την καταχώριση ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Εκκλησία - Μοναστήρι - Μητρόπολη που. ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΚΥΘΗΡΑ. Στην εικόνα αυτή.

Η παράδοση λέει ότι ένας βοσκός είδε στον ύπνο του έναν άγγελο να του υποδεικνύει ένα σημείο στην περιοχή που είχε τα πρόβατά του. Ένα από τα πολύ γνωστά θεομητορικά προσκυνήματα είναι και της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο νησί των Κυθήρων νότια της Πελοποννήσου. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΥΘΗΡΑ.

Όλη η Ορθοδοξία στο Διαδίκτυο. Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα Η Ιερά Μονή των Μυρτιδιών ή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Ιερό Προσκύνημα σήμερα στο νησί των Κυθήρων θεωρείται. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΛΥΧΝΟΣ tv - Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators. Η Μονή γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου. ΚΥΘΗΡΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 24 ΕΩΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΜΟΝΟ 135 ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ.

Ένα από τα πολύ γνωστά θεομητορικά προσκυνήματα είναι και της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο νησί των Κυθήρων νότια της Πελοποννήσου. Ή Μνήμη της ευρέσεως της τιμάται στίς 24 Σεπτεμβρίου. Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου είναι Ναός Βυζαντινού ρυθμού πεντάτρουλος σταυροειδής με το ύψος του κεντρικού τρούλου περί τα 14 μέτρα και διαθέτει περίτεχνες καμάρες βόρεια νότια και δυτικά που. Την 24η Σεπτεμβρίου η νήσος των Κυθήρων εορτάζει πανδήμως και πανηγυρικώς την Πολιούχο Έφορο και Προστάτιδα ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ στην. Το ιστορικό της εύρεσης της εικόνας στο Κύθηρα από εδώ.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τον πανηγυρικό Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου. Ή Παναγία ή Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα και ανάμνηση της ιάσεως του παραλύτου. Απέχει από τη χώρα 12 χλμ.

Σε έναν ερημότοπο του νησιού που ήταν σχεδόν δασωμένος από μυρτιές κι. και χρονολογείται το ΙΔ αι.


Panagia Myrtidiwtissa Ena Iero 8ayma Sta Ky8hra Troodos Travel


Qdypmk4xquopum


Panagia Myrtidiwtissa H Prostatida Twn Ky8hrwn Kritikes Gia Monh Myrtidiwtissas Kalokairines Ellada Tripadvisor


Panagia Myrtidiwtissa H 8aymatoyrgh Eikona Twn Ky8hrwn Bhma Or8odo3ias


H Panagia H Myrtidiwtissa Sta Ky8hra Home Facebook


24 Septembrioy H Eorth Ths Panagias Ths Myrtidiwtissas Sta Ky8hra In Gr


Panagia Myrtidiwtissa H Prostatida Twn Ky8hrwn Binteo Iellada Gr


Iera Monh Panagias Myrtidiwtissas Ky8hra Monasthria Ths Ellados


Kaigontai Gia Trith Hmera Ta Ky8hra


Panagia Myrtidiwtissa Ena Iero 8ayma Sta Ky8hra Troodos Travel


Panagia Myrtidiwtissa Ky8hra Visit Kythera


Ky8hra Ta3idiwtiko Praktoreio Vrakas Travel


9cvnbjikqordcm


Panagia Myrtidiwtissa Sta Ky8hra


Or8odo3os Syna3arisths Syna3h Ths Panagias Ths Myrtidiwtissas Sta Ky8hra Kai Anamnhsh Ths Iasews Toy Paralytoy


Ky8hra Ploia Kai Ferries Ta3idiwtikos Odhgos Ekklhsies


Panagia Myrtidiwtissa Sta Ky8hra


Panagia Myrtidiwtissa Monasthria Naoi Kythera Gr


Tsirigo Fm Lampra Eortas8hke H Panagia Myrtidiwtissa Sta Ky8hra

LihatTutupKomentar